Körsamarbeten

Med avstamp på Skinnskattebergs Körstämma sommaren 1995 inledde Quilty en lång rad konsertsamarbeten med körer runtom i hela Sverige. Med egna körarrangemang av irländska och skotska folkvisor och till gruppens ackompanjemang skapade Quilty ett koncept för en gemensam helaftonskonsert som har genomförts av över 100 körer i Sverige och Norge genom åren.

Nu erbjuder Quilty-medlemmarna Gideon Andersson och Dag Westling återigen konsertsamarbeten med en ny och variationsrik katalog av underbara sånger i egna kör-arrangemang.

 

Är ni intresserade och vill veta mer? Varmt välkomna att kontakta oss !

Röster om Quilty

26.5.2001

I går upplevde jag någonting helt fantastiskt. Jag deltog, som körmedlem i Triangelkören, i konserten på Teater Bristol. Det var en mäktig upplevelse som fyllde både kropp och själ. Där stod vi, stela och rädda för att ge av oss själva, och kände hur vi tinade upp undan för undan. Och inte bara vi körmedlemmar. Uppe bland publiken såg jag min gamla 80-åriga mamma, med astma och darriga ben, av hjärtans lust hoppa upp och ner från stolen som en tonåring. Ni lyckades att få henne att glömma både Helmut Lotti och Christer Sjögren och helt ge sig hän åt era irländska toner. När hon dessutom fick en skiva signerad så var lyckan total och hon önskade att hon var 50 år yngre. En fråga dök upp för mig: hur har tre sådana begåvningar med samma intresse lyckats vara på samma ställe samtidigt och kommit på att bilda Quilty? Än en gång, ett stort tack för denna upplevelse av musikalitet, utstrålning och gemenskap. Detta kommer jag aldrig att glömma.

Ewa Fagerberg, Triangelkören

Sundsvall, påsk 1997

Hej igen Quilty, Dag och Gideon.

Är sitter jag nu, drygt en vecka efter den fantastiska musikupplevelsen tillsammans med er, och ska försöka göra mig till tolk för ALLA i Tors hammarkör. Det skulle kunna vara en omöjlig uppgift men inte den här gången. Vi är helt ”enstämmiga” i detta fall! Konserten tillsammans med er var en verklig höjdarupplevelse ! Konserter med tex Cyndee Peters, Roger Pontare m fl hamnar faktiskt i Skymundan ….

Er musikalitet och skicklighet bäddar i sig för succé och om man därtill lägger ert engagemang samt entusiasmerande och humoristiska sätt, kan ett samarbete med er inte bli annat än en höjdarupplevelse! STORT TACK till er båda!!!

Boel/Tors hammarkör